top of page
p1.png
p2.png

Llar d' Infants

Espais comuns

Espais d'aprenentatge

Els espais d'aprenentatge són una manera d’apropar-se als diferents llenguatges dels infants. Tot un seguit de propostes obertes, amb material ric i variat; on el joc, la manipulació i l’experimentació siguin uns dels pilars fonamentals. Els aprenentatges es plantegen de manera funcional, és a dir, a través de situacions que suposin REPTES i noves motivacions, tant individuals com col·lectives. Tres grups d’infants fent diferents activitats: quadern, jocs de taula i jocs manipulatius. 

Hem fonamentat aquesta proposta en tres qüestions clau:

El socioconstructivisme:

L’aprenentatge es veu molt influït pel context en el què se situa i es construeix activament per mitjà de la negociació social amb els altres. Caldrà doncs que l’aprenentatge:

  • Sigui constructiu i autoregulat.

  • Tingui en compte el context.

  • Sigui col·laboratiu.

  • Impliqui els infants en allò que aprenen.

  • Promogui la reflexió i la conscienciació de les descobertes.

L’educació emocional:

És un procés educatiu, continu i permanent, que pretén potenciar el desenvolupament de les competències emocionals, com a element essencial del desenvolupament integral de la persona, per tal de capacitar-la per afrontar millor els reptes que se li plantegen en la vida quotidiana. Programa UDL.

El joc:

Els infants necessiten poder jugar per descobrir, aprendre i comprendre. El joc permet aprendre i créixer a través de l’experiència d’una forma natural i lúdica, dóna als infants la possibilitat d’imaginar, descobrir, experimentar, resoldre problemes o situacions amb creativitat, amb la llibertat de poder decidir i provar noves solucions. 

A més dels quadernets de cada àrea, en els espais es podran trobar diferents materials relacionats amb: joc simbòlic, construccions, experimentació i manipulació, art i creativitat, moviment i cos, musical i sonor, biblioteca...

Totes les nenes i els nens de Segon Cicle educació Infantil es mouran pels diferents espais en funció dels seus horaris base i de les activitats que han de realitzar. En tots els espais hi haurà diferents materials adaptats a les diferents edats dels infants.

 

bottom of page