top of page

BENVINGUDES I BENVINGUTS AL BLOG D'i5!

Som-hi, veniu a veure el que fem...

XGOG3658.JPG

COMENCEM UN NOU CURS! ENS ACOMPANYEU?

Tornem a trobar-nos desprès de les vacances d'estiu! Aquest cop a I5! Ens fa molta il.lusió compartir amb vosaltres les nostres publicacions, d'aquesta manera podreu veure les diferents activitats que fem a l'aula!

ja han arribat les festes de la tardor!

La cultura popular i el folklore són un tresor que hem de mantenir! Us desitgem molt bones Festes de la Tardor!

TORNEM A L'ESPAI NATURA!

A l'octubre hem fet les primeres activitats al nostre Espai Natura! English, medi i jocs de Tardor! Quina passada d'espai!

TREBALLEM LES RUTINES!

Amb la rotllana fem el bon dia i el calendari!  Treballem una estoneta, ens rentem les mans, esmorzem, sortim al pati i deprés...uns minuts de relaxació! Ja estem preparats i preparades per tornar a treballar! Les rutines ens ajuden a estructurar el pensament i organitzar-nos!

motricitat fina i psicomotricitat

Els dimecres ens posem el xandall i ens preparem per fer psicomotricitat: jocs de moviment i d'iniciació als esports.
També fem l'estona de motricitat fina: activitats amb diferents materials per tal de treballar la coordinació ulls-mans!

LA LECTOESCRIPTURA!

Continuem treballant les lletres, les paraules, les frases...Aprofitem diferents moments per donar funcionalitat a l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura!

el pensament matemàtic!

La quantitat, la grafia, les formes geomètriques, les situacions de suma i de resta...el pensament matemàtic també està present en el nostre dia a dia! 

què tenim sota els peus?

Sabates? Terra? L'Eva del Museu de Lleida ens ho ha explicat! I ens ha felicitat pel munt de coses que sabem!

LA CASTANYADA'22

Les castanyes peten, peten, donen voltes cata-crec...Aquesta setmana a I5 ha estat setmana de Castanyada!

Us enllacem el vídeo de "La filastrocca de la Castagna Gelsomina" de Rita Sabatini que hem estat treballant aquests dies!

ACTIVITATS DE TARDOR

Tot fent matemàtiques, lectoecriptura o plàstica treballem tot de conceptes relacionats amb aquesta estació.

BUFET LLIURE DE CONTES

Els dijous al matí comencem amb una bona ració de contes. Procurem un ambient adient i ens deixem endur pel plaer de la (pre)lectura.

AGENDA 21 A L'ESCOLA

Com que ja som a I5 tenim representant de la classe a la Comissió d'Agenda 21 escolar (juntament amb altres alumnes). La Martina ens explicarà les activitats que farem per cuidar el planeta!

FEM UN COLLAGE!

Fem un collage a la manera d'Henry Matisse! Amb diferents bocins de paper xarol fem diferents composicions de diferents estils!

SEGONA VISITA A L'ESPAI NATURA!

Al novembre tornem a l'Espai Natura. Aquest cop ens centrem amb vocabulari de la Tardor amb anglès i els diferents animals que hi podem trobar: l'ase, el cavall i les oques.

UN MATÍ DE JOC A LA LUDOTECA

Visitem la Ludoteca de la Generalitat de Catalunya "Arenys del Segre". Una ludoteca és un equipament cultural i socioeducatiu que aplica tècniques i recursos per recuperar i desenvolupar la capacitat lúdica de la ciutadania.

COMENCEM ELS TALLERS INTERNIVELLS!

Aquest primer trimestre hem començat els tallers internivells! Els divendres a la tarda fem grups amb altres alumnes d'I3 i I4 i fem tallers de dansa, plàstica, contes, coneixement del medi...

PREPAREM LES TAPES DELS ÀLBUMS!

S'acaba el trimestre i hem d'enllestir diferents coses. Una d'aquestes és la tapa del nostre àlbum! Aprofitem l'estona de plàstica per fer una composició d'hivern: la fem amb estampació  de témperes i la completem amb dibuixos de cera!

fem assemblea amb i4!

Cada final de trimestre fem assemblea amb les nenes i els nens d'I4! Ens juntem, xerrem, fem alguna dinàmica de grup i, per acabar, fem l'esperada repartició dels diplomes. Aquest cop hem fet una sessió de ioga!

TEMPS DE NADAL!

Quan s'apropen les Festes de Nadal un ambient molt especial envaeix les aules! Tot d'una fem activitats relacionades amb aquestes i els ulls dels nens i les nenes brillen d'una manera especial!

Comencem el Calendari d'Advent , anem a buscar el Tronc de Nadal! i preparem les postals!

Ens visita en Jea-Pierre i ensenya algunes expressions nadalenques amb francès!

Un dels moments més màgics del curs, sens dubte! Preparem les cartes amb molta il.lusió i la donem al Camarlenc per tal que les entregui als Tres Reis Mags!

Hem estat alimentant el Tronc de Nadal durant uns quants dies! L'hem estat cuidant! Quin goig veure que, amb uns quants cops de bastó, ens caga tants regals!

dia de la pau

Preparem el Dia de la Pau amb diferents activitats. Parlem de quin és el significat d'aquesta paraula i quins són els valors que ens pot transmetre.

juguem amb les lletres,
fem lectoescriptura!

Mirem de treballar la lectoescritura tot combinant allò lúdic amb allò més sistemàtic. Gràcies a les persones que intervenen en el dia a dia de l'aula, les nenes i els nens aprenen a llegir i a esciure de manera progressiva i natural!

guix i cartolina negra

Quan fem plàtica mirem de treballar diferents tècniques i diferents materials. Normalment utilitzem el guix per escriure a la pissarra...provem de dibuixar en una cartolina negra?

COM ENS AGRADEN LES JOGUINES DE FUSTA!

Els dimecres fem diferents activitats de motricitat fina. Amb les joguines de fusta practiquem la precissió amb la subjecció i l'encaix de les peces.

patis compartits, patis diferents!

Rebem la segona visita de les nostres amigues i amics d'ASPROS! Ens ho hem passat genial amb els jocs que ens han preparat!

tallers INTERNIVELLS: projecte i
experimentació amb  RETROPROJECTOR!

Recull de fotos dels tallers internivells que fem els divendres a la tarda . Presentem el projecte de treball d'aquest curs "El cos Humà" amb endevinalles i  experimentem amb la llum d'un retroprojector! Recordeu aquest aparell?

CARNESTOLTES, QUINZE VOLTES!

Els dies més ebojarrats del trimestres són, sense dubte, els de Carnestoltes: gresca, disfresses i ordres absurdes!
Com ens agraden!

CARNESTOLTES a espai natura!

Aprofitem que l'activitat d'Espai Natura coincideix amb la setmana de Carnestoltes per treballar vocabulari carnavalesc amb anglès i preparar una disfressa màgica!

foto de carnestoltes'23

P1022596.JPG

MOSTRA ANIMAC'23

Aquest any hem tornat a l'Animac. Hem visitat la Llotja i hem gaudit de tot un seguit de curts d'animació molt interessants i molt bonics!

LA CANÇÓ DE LA MAR A L'AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS

Hem gaudit d'allò més de l'audició "La cançó de la Mar" d'Artixoc a l'Auditori Municipal Enric Granados. El Dia Mundial de l'Aigua aprenem, a traves d'aquest conte musicat tot allò que hem de fer per mantenir net l'oceà i protegir els animals que hi viuen.

el dia de la poesia a espai natura!

Una casualitat fa que passem el Dia Mundial de la Poesia a Espai Natura! Podem fer-ho en un lloc millor? El Follet de la Primavera ens dona la benvinguda amb el poema "L'aire de primavera" de la Joana Raspall i el conte "El jardí curiós" de Peter Brown. Preparem flors de paper pel mural de l'escola i ens inventem "El poema de Primavera"...quin dia més bonic!

LA MONA RODONA AVIAT MENJAREM...

Acabem el segon trimestre del curs d'una manera ben dolça! Preparem la Mona i a la tarda...ens la mengem! Bona Pasqua!

bottom of page