top of page

Recomanacions

La talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap

La primera recomanació que us volem fer va dirigida als petits i les petites de casa.

És tracta d'un clàssic de la Literatura Infantil i Juvenil,  l'àlbum il·lustrat: "La talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap" de Werner Holzwarth amb il·lustracions de Wolf Erlbruch de l'editorial Kalandraka.

Li podria passar a qualsevol, però li va tocar a la talpeta. Sortia del seu cau i alguna cosa en forma de barret pudent li va caure al cap. Llavors, la talpeta, molt indignada va recórrer tot el camp investigant quin dels animals que vivien allà li havia fet aquella malifeta (el colom, el cavall, la llebre…).

Les rialles brollen a mesura que avança la lectura. Fins i tot, la talpeta aconsegueix venjar-se i recuperar el seu orgull malferit. Amb aquesta història escatològica, petits i grans tindran una altra visió d’un tema ben natural, del tot insòlit en els llibres.

"La talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap" ha tingut molt d’èxit arreu del món: s’ha traduït a més de 20 llengües i ha estat publicat en més de 25 països.

El petit Nicolas

Aquest cop la recomanació que fem va dirigida a les nenes i els nens de Cicle Superior. Es tracta del llibre "El petit Nicolas" d'en René Gosciny i Jean Jaques-Sempé de l'editorial La Galera.

Abans que l'Obèlix caigués a la caldera de la poció màgica i que en Lucky Luke disparés contra la seva pròpia obra immòbil, René Goscinny va crear, en col·laboració amb Sempé, l'entranyable petit Nicolas. Aquest és el primer volum de la sèrie, en què coneixerem tota la colla d'en Nicolas. Les seves peripècies quotidianes ens faran riure una bona estona.

Què podem llegir aquest nadal?

Article de l'Aure Farran extret de la pàgina web https://criatures.ara.cat

Ens parla d'algunes recomanacions per tal de tenir presents quan fem la carta als Reis Mags.

Que-llegir-aquest-nadal_2138796386_58846

Propostes de lectura infantil i juvenil

Si busqueu idees perquè els vostres fills i filles no s'oblidin de posar un llibre a la

carta als Reis, aquí teniu algunes propostes molt interessants!

 

LA TRIBU QUE PUT

ELISE GRAVEL / MAGALI LE HUCHE. EDITORIAL LITERA

Voleu conèixer la Tribu-que-put? És un curiós grup de criatures que viuen en cabanes

als arbres amb els seus amics, els animals. Un text original i intel·ligent d’Elise Gravel magníficament il·lustrat per Magali Le Huche. Un llibre que respira diversió, ecologia i llibertat pels quatre costats. Lectura recomanada a partir de 5 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La tribu que put / LITERA

 

QUINA TOCADA DE NASSOS

RUTH TORMO. EDITORIAL BARCANOVA

Un relat de caràcter realista en què els protagonistes, en l’atrafegat camí cap a l’adolescència, busquen explicar-se i trobar sentit a tot allò que viuen i, sobretot, trobar-se a ells mateixos i definir-se com a individus amb personalitat pròpia, malgrat les inevitables contradiccions de l’edat. Recomanat a partir de 12 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quina tocada de nassos / BARCANOVA

 

EL SEGREST DE LA BIBLIOTECÀRIA

AMARGARET MAHY. EDITORIAL VIENA

Una aposta segura perquè la canalla passi una bona estona llegint! Un dia, una colla de bandits segresta la bibliotecària del poble, convençuts que l’Ajuntament estarà disposat a pagar un enorme rescat per recuperar-la. Sembla un pla molt ben pensat, oi? Però potser no ho és tant... Què passarà? Recomanat a partir de 9 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El segrest de la bibliotecària / VIENA

 

LA PARAULA MÀGICA

CINTA ARASA I ÀFRICA FANLO. EDITORIAL SOMOS LIBROS

Un àlbum il·lustrat que és un punt de trobada entre mares i fills, un espai de joc, d’acostament i de coneixement. Un llibre per compartir i per conèixer una mica millor la pròpia família. La canalla podrà reflexionar sobre la seva experiència vital i elaborar pensaments creatius. I és que els nens seran no només lectors, sinó també autors, d’aquest àlbum! Recomanat a partir de 6 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La paraula màgica / SOMOS LIBROS

 

QUÈ HI HA A DINS?

GIULIA DE AMICIS, CRISTINA BANFI I CRISTINA PERABONI. EDITORIAL COSSETÀNIA

Gràcies a aquest llibre, la canalla podrà entrar a les cases més sorprenents dels “animals arquitectes” més enginyosos i originals, capaços de construir els seus caus amb una habilitat que els humans no podrien igualar! Podran descobrir on viuen les abelles, les formigues i tots els altres “superconstructors”! Recomanat a partir de 5 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Què hi ha dins / COSSETÀNIA

 

PASSATS DE ROSCA

GIACOMO PUCCI / VALERIO CHIOLA. EDITORIAL EL CEP I LA NANSA

Una nova sèrie de novel·la il·lustrada sobre la integració i la convivència que té com a rerefons l’assetjament escolar. Una proposta fresca i propera que defuig els estereotips i convida els lectors a gaudir d’aventures amb l’objectiu que se sentin identificats amb les situacions que es plantegen. A partir de 9 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passats de Rosca / EL CEP I LA NANSA

LA UNIVERSITAT DE TOTMEU

FABRIZIO SILEI. EDITORIAL EDEBÉ

Els senyors Smirth ho han provat tot per transmetre a en Prim els valors més sans de la vida: la gasiveria i l’egoisme. Però en Prim no resulta ser un hereu digne. És un nen bo, massa bo! Com s’hi pot posar remei? Necessiten una escola adequada. Hi ha una escola com aquesta? I tant: és la Universitat de Totmeu! Lectura recomanada a partir de 8 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Universitat de Totmeu / EDEBÉ

 

JUNO

LAIA AGUILAR. EDITORIAL FANBOOKS

Si els va agradar Wolfgang, els encantarà retrobar-se amb la bona literatura juvenil de Laia Aguilar. En aquesta ocasió ens acosta la història de la Juno, que està en un centre d’acollida des que era petita i tothom la considera un cas perdut. La seva vida, però, canvia quan la psicòloga li ofereix anar a un institut d’un barri benestant de la ciutat. Potser la vida li donarà una segona oportunitat. Recomanat a partir de 14 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juno / FANBOOKS

 

L’OCELL DE L’ÀVIA

BENJI DAVIES. EDITORIAL ANDANA

En Noè no està segur de voler passar l’estiu amb l’àvia. Però això és abans de trobar-se implicat en un rescat espectacular que marcarà l’inici d’una nova i commovedora amistat. L’esperat retorn al món de la balena, del gran creador d’àlbums il·lustrats Benji Davies. Lectura recomanada per a infants a partir de 3 anys.

 

 

 

 

 

 

 

L'ocell de l'àvia / ANDANA

 

IMAGINA’T UN MÓN

ROB GONSALVES. EDITORIAL JOVENTUT

Un preciós àlbum per deixar volar la imaginació per un món on les fulles que cauen a la tardor emprenen el vol transformades en papallones, on les llums fugen de la ciutat per il·luminar el camí i on tot el que ens envolta es converteix en extraordinari. Recomanat a partir de 6 anys.

 

 

 

 

 

 

Imagina't un món / JOVENTUT

 

CURIOSITY

MARKUS MOTUM. EDITORIAL FLAMBOYANT

Una oportunitat per conèixer el Curiosity, un vehicle robot ideat per explorar Mart. Amb il·lustracions i diagrames, el robot acompanyarà els petits lectors en el viatge del laboratori al planeta vermell, per ensenyar-los fins on arriba la curiositat humana. Lectura recomanada a partir de 5 anys.

 

 

 

 

 

 

 

Curiosity / FLAMBOYANT

 

L’ANEGUET LLEIG

MERITXELL MARTÍ I XAVIER SALOMÓ. EDITORIAL COMBEL

Aquest llibre de format reduït és una molt bona oportunitat perquè la canalla petita entri en els escenaris pop-up d’un dels darrers títols de la col·lecció Minipops: el clàssic conte de L’aneguet lleig. Una visió moderna i sintètica d’un dels contes clàssics més populars. Lectura recomanada a partir de 3 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

L'aneguet lleig / COMBEL

L'Aure Farran és periodista i coordinadora del suplement Criatures del diari Ara

Universitat-Totmeu_2138796393_58847316_5
Que-hi-ha_2138796391_58847121_340x510.pn
segrest-bibliotecaria_2138796389_5884701
tribu-que-put_2138796387_58846815_340x51
Quina-tocada-nassos_2138796388_58846934_
Passats-Rosca_2138796392_58847197_340x51
paraula-magica_2138796390_58847045_340x5
mon_2138796396_58847494_532x400.jpg
Juno_2138796394_58847393_532x785.jpg
ocell-avia_2138796395_58847418_532x400.g
Curiosity_2138796397_58847622_532x354.jp
aneguet-lleig_2138796398_58847699_532x55
bottom of page